Is investeren in whisky een goed idee?

Het is geen geheim dat whisky al lang een hoofdbestanddeel is in het leven van velen. De drank, die ook in bourbon of scotch varianten bestaat, wordt vaak met vrienden en familie gedronken om bepaalde gebeurtenissen te vieren. Het kan op elk moment van de dag bij elke gelegenheid gedronken worden

Whisky is ook een steeds populairdere beleggingsmogelijkheid geworden, omdat de waarde ervan in de loop der jaren sterk is gestegen. In dit artikel wordt nagegaan of investeren in whisky vandaag de dag de moeite waard is!

Waarom vandaag in whisky investeren

Whisky, of andere vormen van gedistilleerde alcoholische dranken, kunnen ook een uitstekende investering zijn. Mensen die ze op een laag punt kopen en ze jarenlang vasthouden, kunnen hun investering zien vertienvoudigen als ze verkopen wanneer de markt hoog staat. Zo blijkt uit recente berichten dat de prijzen van zowel rogge als bourbon whisky recordhoogten bereiken nu de vraag toeneemt (Lloyd).

Bovendien, naarmate de V.S. meer gewend raken aan internationale dranken als scotch whisky en Japanse whisky (Patrick), zagen degenen die deze soorten whisky vóór 2005 kochten sindsdien een fenomenale stijging van de productiewaarden als gevolg van de toegenomen vraag naar deze bourbony drank – een stijging van ongeveer $3 per fles in 2000 tot meer dan $15 vandaag! De kwestie is dat dit niet de enige soorten whisky zijn waarvan de prijzen omhoog geschoten zijn. Zo is de prijs van malts in Schotland in dezelfde tijdspanne met meer dan 80 procent gestegen.

Waarom vandaag in whisky investeren – Conclusie

Investeren in whisky is een goede beslissing vanwege de hoge waarde en de toenemende populariteit. Hoewel velen veronderstellen dat gedistilleerde dranken hun waarde verliezen naarmate ze ouder worden, is dat voor bourbons of whisky’s gewoon niet waar – ze zijn in de loop van de tijd zelfs in waarde gestegen! Als zodanig kan vandaag investeren in een fles whisky je pensioen op succes voorbereiden.

Gerelateerde berichten