Is een elektrische auto een goede investering?

Is het je wel eens opgevallen dat er tegenwoordig veel meer elektrische auto’s op de weg rijden als je dit vergelijkt met de jaren hiervoor? We leven nou eenmaal in een tijd waar we ons veel bezig houden met de wereld, natuur en het milieu. Er zitten ontzettend veel voordelen aan een elektrische auto als we het hebben over geluid, prijzen en dus het milieu. Wil je meer weten over de voordelen van het kopen of leasen van een elektrische auto? Hieronder vind je een aantal voordelen.

Dit zijn de voordelen van een elektrische auto

Een elektrische auto lease of koop je met een aantal fijne voordelen. Hieronder lees je een aantal van deze voorbeelden.

Milieu

De belangrijkste reden dat mensen een elektrische auto nemen is toch vaak wel omdat het goed is voor het milieu. Een elektrische auto is niet 100 procent klimaatneutraal, maar als je het vergelijkt met een benzineauto of een dieselauto dan is het absoluut beter. Bij het opwekken van de elektriciteit komen namelijk wel wat schadelijke stoffen vrij. Toch is het rijden in elektrische auto minder schadelijk dan de brandstofauto. En als we door de jaren heen meer groene energie gaan opwekken met behulp van windmolens en zonnepanelen, zal de elektrische auto nog minder belastend zijn voor het milieu. Bovendien zijn er een aantal automerken die al aangeven dat ze rond 2030 alleen nog maar elektrische auto’s gaan produceren.

Geluid

Veel autoliefhebbers vinden het geluid van een auto hartstikke mooi. Vaak geldt zelfs: hoe harder het geluid, hoe beter. Toch kan dit erg veel overlast geven. Het voordeel van elektrische auto’s is dan ook dat ze vrijwel geen geluid maken, en dus ook geen overlast.

Kosten

Een elektrische auto is nou eenmaal goedkoper dan een brandstofauto. Een volle tank kost bij een brandstofauto gemiddeld wel vijftig euro, terwijl een volle accu bij een elektrische auto van 50 kWh ongeveer een tientje kost. Vooral als je gebruikmaakt van een eigen laadpaal aan huis zal dit goedkoop zijn, in tegenstelling tot een openbare laadpaal. Daarnaast is het onderhoud van een elektrische auto over het algemeen ook goedkoper, en natuurlijk ook de wegenbelasting.

Wil je een auto leasen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto dan denk je waarschijnlijk gelijk aan een auto kopen. Maar je kan ook een auto leasen. Je hebt allerlei verschillende manieren om auto’s te leasen. Zo kan je gaan voor operational lease, dit betekent dat de auto eigendom van het leasebedrijf blijft. Bij financial lease zit dit toch echt anders. Hierbij ben je namelijk zelf economisch eigenaar van de auto en dat is een groot voordeel. Je kunt namelijk meteen wegsjezen in jouw nieuwe elektrische bolide. Wel moet je zelf de verzekering en de onderhoudskosten betalen. Een elektrische auto lease je dus met veel voordeel, en bovendien is het afsluiten van een leasecontract zo gepiept.

Gerelateerde berichten