Hoeveel geld kun je veilig investeren?

Geld is een van de belangrijkste dingen in het leven. Je kunt er geen geluk mee kopen, maar het kan zeker helpen je leven een stuk gemakkelijker te maken.

Hoeveel geld investeren?

Het is geen verrassing dat we willen weten hoeveel geld we moeten investeren en waar we het in moeten steken – hoe meer geld je geïnvesteerd hebt, hoe beter af je bent. Maar hoe ga je te werk om te beslissen hoeveel je moet beleggen? Je moet nadenken over wat je doelen zijn – of die nu voor je pensioen of gewoon voor nu zijn – en dan een bedrag bepalen dat op die doelen gebaseerd is. Dit artikel geeft een aantal tips om verstandig te beleggen, zodat je er geen spijt van krijgt dat je te weinig hebt weggezet als het zover is!

Het eerste wat je moet doen is je levensstijl eens goed en lang bekijken. Je wilt je geld niet alleen voor de toekomst beleggen, maar ook voor alle kleine noodgevallen in het leven, mochten die zich voordoen. Als je al een noodfonds hebt om dat soort dingen te dekken, kun je agressiever investeren in de wetenschap dat er geen kans is dat je door iets onverwachts plotseling blut zult zijn.

Hoeveel risico wil je lopen?

Als je eenmaal weet dat je situatie stabel is en dat je het niet erg vindt om met je beleggingen wat risico te nemen, is het tijd om te bepalen hoeveel geld je wilt beleggen. Het eerste wat je moet doen is uitzoeken wat voor soort rendement (ROI) je de komende jaren wilt – of het nu iets conservatiefs is als 2% of iets agressiever zoals 10% of meer. Als je dat eenmaal weet, is het tijd om het juiste soort investeringsmiddel te kiezen. Het is belangrijk dat je de juiste soorten risico’s neemt – te weinig en je geld groeit niet, maar te veel kan je in de schulden brengen als het mis gaat.

Een zeer populaire optie voor mensen die net beginnen is de aandelenmarkt. De meeste bedrijven bieden pensioensplannen aan waarbij ze een deel van hun inkomsten investeren in andere bedrijven die het goed doen – dit betekent dat je van hun succes profiteert zonder dat je uren hoeft te besteden aan het onderzoeken van individuele aandelen! Natuurlijk zijn er ook opties zoals goedkope indexfondsen, die vooral goed kunnen zijn voor jongere beleggers die niet genoeg geld hebben om beleggen bij één bedrijf de moeite waard te maken.

Gerelateerde berichten