Waarom moet je als ondernemer een aansprakelijkheidsverzekering hebben?

Ondernemers zijn mensen die risico’s durven te nemen. Toch is het niet verstandig om roekeloos te werk te gaan omdat dit onnodige problemen kan opleveren. Je doet er daarom als ondernemer verstandig aan om de juiste verzekeringen te nemen. Een goede keus is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering kun je inzetten wanneer er onenigheid ontstaat als gevolg van werkzaamheden die je met je bedrijf uitvoert. Dat klinkt misschien nog wat vaag, maar wij laten je graag zien dat deze verzekering in de praktijk op heel veel vlakken heel nuttig kan zijn. 

Algemene bedrijfsaansprakelijkheid

Wie werkt, maakt fouten, het wordt vaak gezegd en het is een waarheid als een koe. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan tot vervelende situaties leiden. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je iets omstoot, net een verkeerde berekening maakt waardoor je schade toebrengt en al wat dies meer zij. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je deze schade vergoeden laten. Dat kan grote kostenposten voor je bedrijf voorkomen en bovendien laat je je klanten zien dat je je werk serieus neemt. Deze verzekering zorgt er ook voor dat jij als ondernemer niet afgeleid hoeft te worden door eventuele fouten die je gemaakt hebt. Iemand moet de schade vergoeden, met deze verzekering weet je dat je dat goed geregeld hebt. 

Product- en milieuaansprakelijkheid

Bedrijven die producten leveren aan klanten, kunnen veel baat hebben bij productaansprakelijkheid. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je een elektrisch apparaat aan een klant levert dat niet in goede staat blijkt te zijn. Veroorzaakt het apparaat kortsluiting en daarmee schade, dan kun je een beroep op je verzekering doen om de schade bij je klant te laten verhelpen. Met deze verzekering kun je lange conflicten eenvoudig vermijden en doorgaan met waar jij goed in bent: ondernemen. Hetzelfde geldt voor de milieuaansprakelijkheid. Brengt jouw product op de een of andere manier schade toe aan het milieu, dan kun je claim indienen bij je verzekeraar. Deze zal gaan kijken hoe dit probleem kan worden opgelost en vervolgens het bedrag uitkeren. 

Voorkom problemen door cyber aansprakelijkheid te nemen

Er zijn maar weinig bedrijven te vinden die niet online actief zijn. Klanten kunnen inloggen op een website en vervolgens hun bestellingen doorgeven. Het kan gebeuren dat de site gehackt wordt waardoor de persoonsgegevens op straat komen te liggen. In dat geval heb je zeker een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Kijk daarom een keer op https://www.unive.nl/zakelijk/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering om te zien hoe jij vandaag nog een verzekering kunt afsluiten. Vaak kun je in een paar minuten deze verzekering afsluiten waardoor je heel veel risico’s kunt afwenden. Werk jij als zzp’er? Ook dan doe je er verstandig aan om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te nemen. Juist als kleine ondernemer is het belangrijk dat je de kosten van eventuele problemen niet volledig zelf hoeft te dragen.

Gerelateerde berichten