Vier tips voor elke investeerder!

Ben jij beginnend investeerder, of juist al een investeerder met jaren ervaring? Een paar tips kunnen nooit kwaad. Als je jarenlange ervaring hebt, zit je misschien zo erg vastgeroest in je eigen ervaringen dat het soms ook goed is om eens wat nieuws te proberen. In deze blog geven we je vier tips die jou kunnen helpen met het verbeteren van jouw ervaringen op het gebied van investeren. Succes!

Verspreid je kansen

Het is goed om te vertrouwen te hebben in één specifiek aandeel of cryptomunt. De ethereum prijzen zijn misschien wel zo gunstig, verspreiden kan nooit kwijt. In de wereld van investeerders kan van alles misgaan: als dit nou net gebeurt op de munt waar jij al je geld op hebt gezet, raak je alles kwijt. Door je kansen te verspreiden, zorg je ervoor dat dit jou niet overkomt. Wellicht verlies je af en toe met één aandeel, vele andere zullen ervoor zorgen dat dit geen heftig gemis is. 

Houd rekening met beurstijden

Er zijn meerdere omstandigheden waar jij rekening mee moet houden wanneer je een aandeel wil kopen of verkopen. Eén daarvan zijn de beurstijden. In Nederland is de algemene beurs tussen 9.00 en 17.30, de Amerikaanse gaat door tot 22.00 Nederlandse tijd. Het kan interessant zijn om buiten je normale beurstijden te handelen, omdat de prijzen hier enorm kunnen fluctueren. Hierdoor kun je verrassende resultaten boeken die je gedurende de normale tijden misschien niet zou boeken.

Speel mee op verschillende markten

Veel investeerders kiezen één markt en maken dat hun specialisatie. Op zich geen gek idee, maar het investeren kan hierdoor wel snel saai worden. Door te investeren in bijvoorbeeld crypto én vastgoed, in plaats van crypto of vastgoed, meng jij je in twee compleet verschillende markten die een totaal andere houding van je vragen. Hierdoor krijg jij meer variatie in je werk, maar zorg je ook voor meerdere inkomstbronnen. Twee vliegen in één klap dus! 

Kies de juiste basis

Er zijn veel aanbieders voor vrijwel elke vorm van investeren. Het klinkt misschien wat nietszeggend, maar de keuze die je maakt in deze aanbieder, heeft een grote invloed op de rest van jouw carrière. Hier moet je het namelijk de rest van je tijd mee doen. Een platform dat wij aanraden voor crypto is Anycoindirect: hier heb je niet alleen een mooi overzicht van verschillende cryptomunten, ook werkt het snel, wat niet ten koste gaat van de kwaliteit. Uiteraard is de keuze aan jou, maar realiseer dat deze keuze grote invloed kan hebben!

 

Gerelateerde berichten