Spaargeld investeren in crypto: Is het slim?

Waar je vroeger nog wat rente kon krijgen over je spaargeld bij de bank, levert het tegenwoordig (bijna) niets meer op. In sommige gevallen is het zo dat het je zelfs geld kan kosten om je spaargeld bij de bank weg te zetten. Wil je toch je spaargeld ergens in investeren zodat het wellicht meer waard kan worden, zonder dat je er al te veel naar om hoeft te kijken? Dan kan je spaargeld investeren in crypto interessant voor je zijn, maar is dit slim om te doen?

Welke soorten cryptovaluta zijn er?

Wanneer je aan virtuele coins denkt, dan denk je misschien wel meteen aan de meest bekende; de Bitcoin. Inmiddels zijn er nog veel meer coins in de markt opgedoken. Zo kun je naast de Bitcoin ook Ethereum, BNB en Cardano crypto munt kopen. Inmiddels zijn er meer dan 2000 cryptocurrencies op de markt om je spaargeld in te investeren. Ondanks dat je nooit kunt voorspellen wat een virtuele munt doet, is het wel slim om onderzoek te doen naar de huidige status en de geschiedenis van een cryptomunt voordat je deze aankoopt. Deze kennis is handig, omdat je een cryptomunt wilt aankopen wanneer deze zo goedkoop mogelijk is.

Investeer wat je kunt missen

Ja, aan het investeren in cryptomunten zijn risico’s verbonden. Je ingelegde geld kan zeker meer waard worden, maar je hebt ook het risico dat dit minder waard wordt. Investeer daarom alleen geld dat je echt kunt missen in cryptomunten. Wanneer je dit doet kan het investeren in virtuele coins erg leuk zijn! Je kunt er voor kiezen om een passieve investeerder te zijn door een cryptomunt aan te kopen en voor een aantal jaar te laten staan, maar je kunt ook actief handelen in crypto. Wanneer je actief wilt handelen, dan moet je er voor zorgen dat je de markt snapt én dat je de tijd hebt om in cryptomunten te handelen. Je wilt namelijk een munt aankopen wanneer deze zo goedkoop mogelijk is en weer verkopen wanneer deze op zijn hoogtepunt zit. Wanneer dit is? Dat weet je nooit, maar het is de kunst om de beurs goed te kennen zodat je ongeveer een idee hebt wanneer dit kan zijn.

Crypto is toegankelijk voor iedereen

Kortom, aan investeren in crypto met je spaargeld zitten risico’s verbonden, maar wanneer je deze risico’s kunt accepteren is het aankopen van cryptomunten het zeker waard! Je kunt ook altijd met een klein bedrag beginnen en kijken wat ermee gebeurd om de markt te leren kennen, je hoeft niet meteen duizenden euro’s in te leggen om een virtuele munt aan te kunnen kopen. Een groot voordeel van cryptovaluta is dat iedereen hier aan mee kan doen. Je hoeft geen bepaalde opleiding te hebben gedaan of al jaren ervaring te hebben. Zorg wel dat je je een beetje verdiept in cryptomunten zodat je weet wat je aankoopt, maar vooral wanneer je jouw coin een aantal jaar laat staan hoef je hier verder geen tijd meer in te steken. Wil je jouw spaargeld investeren in crypto? Dan kun je jouw eerste coin gemakkelijk aankopen via Anycoindirect.eu.

Gerelateerde berichten